Canva підвищує ціни для користувачів Teams на 300% через використання ШІ-інструментів

Canva підвищує ціни для користувачів Teams на 300% через використання ШІ-інструментів

Платформа Canva оголосила про різке підвищення цін на підписку для користувачів Canva Teams. Основною причиною такого кроку компанія називає розвиток ШІ-інструментів, як-от Magic Studio та Magic Expand. 

У США деякі користувачі, які мали старі тарифні плани, помітили збільшення вартості підписки на п’ятьох людей з $119.99 до $500 на рік. Протягом 12 місяців компанія надасть знижку 40%, що знизить вартість до $300.

У квітні Canva встановила нові умови для нових підписників Teams — $10 на місяць за кожного користувача для команди з мінімум трьома людьми. Тепер компанія змінює ці умови й для наявних клієнтів, які були прив’язані до старих планів.

Ці зміни не стосуються інших підписок Canva: Pro та Enterprise.

Представниця Canva Луїза Грін стверджує, що компанія робить це для того, щоб відобразити сучасну вартість та цінність їхнього продукту.

«Наш набір інструментів суттєво виріс за останні роки завдяки запуску нових сервісів, таких як Visual Suite та Magic Studio», — Луїза Грін, представниця компанії Canva.

Попри пояснення, користувачі негативно сприйняли нові ціни, особливо через те, що Canva повідомила про зміни без публічних оголошень, а лише через електронну пошту. Це суперечить попередній політиці компанії, яка раніше публічно інформувала про зміни.

Допис від @jennaspaige
Переглянути в Threads

Таке підвищення тарифів Canva збігається з планами компанії вийти на біржу у 2026 році. Також, вона нещодавно придбала британську компанію Serif, розробника графічного ПЗ Affinity, за $380 млн та генеративну ШІ-компанію Leonardo у серпні 2024 року.

Джерело: The Verge  

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого