ByteDance залучили $600 мільйонів для розгортання автомобільної платформи Dongchedi

ByteDance залучили $600 мільйонів для розгортання автомобільної платформи Dongchedi

Компанія ByteDance, власник TikTok, отримала $600 мільйонів для розвитку своєї платформи Dongchedi.

Dongchedi — це сервіс, який надає інформацію про автомобілі та можливість їх придбати чи продати.

Можна сказати, що це китайський варіант платформи AUTO.RIA, тільки на Dongchedi більше оглядів авто, відеоконтенту, корисних порад по вибору і різних переглядів тестів автомобілів. Поточна оцінка Dongchedi становить близько $3 мільярдів.

Dongchedi, запустили у 2017 році як платформу для автолюбителів, де можна отримати детальну інформацію про автомобілі, здійснити їх купівлю або продаж, а також отримати послуги з обслуговування. Станом на червень 2023 року у платформи близько 35,7 мільйона активних користувачів на місяць.

Dongchedi використовує ту саму базу користувачів, що й китайська версія TikTok — Douyin, що дозволяє охоплювати широку аудиторію в Китаї.

Ці інвестиції відбуваються на тлі того, як ByteDance переглядає свої бізнеси через зростаючий тиск з боку США, які вимагають продажу TikTok. Поки незрозуміло, чи будуть залучені ці кошти на розгортання Dongchedi за межами Китаю, але це ймовірно.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого