Бразилія може заблокувати X (Twitter) через конфлікт з Маском

Бразилія може заблокувати X (Twitter) через конфлікт з Маском

Верховний суд Бразилії наказав заблокувати платформу X, якщо вона не призначить юридичного представника в країні протягом 24 годин.

Верховний суд опублікував рішення у своєму офіційному обліковому записі X після того, як платформа X оголосила про закриття свого офісу в Бразилії, але залишає сервіс доступним для 20 мільйонів користувачів у країні.

Це новий поворот у конфлікті між Ілоном Маском та суддею Верховного суду Бразилії Александре де Мораесом, який веде боротьбу з фейковими новинами та мовою ненависті. 

Верховний суд неодноразово призупиняв роботу акаунтів у соцмережах, зокрема після заворушень, організованих прихильниками експрезидента Болсонару. Через соціальні мережі поширювалися заклики до дій, фейкові новини та дезінформація, що підбурювали людей до протестів і насильства.

Суд наказував призупинити роботу відомих користувачів, змушував видалити пости та навіть попереджав про тимчасове закриття Telegram та X.

Верховний суд заявляє, що таке рішення Мораєса має на меті забезпечити дотримання платформою X бразильського законодавства, яке вимагає представництва в країні.

Джерело: Bloomberg

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого