Avon подала заяву про банкрутство через судові позови щодо використання тальку

Avon подала заяву про банкрутство через судові позови щодо використання тальку

Косметична компанія Avon Products Inc. подала заяву про банкрутство. Причиною стали численні позови, в яких стверджується, що тальк, який використовувався в продуктах компанії, спричиняє розвиток онкологічних захворювань.

Фото: Хто така Сьюзан Войчицькі, її шлях у YouTube та цікаві факти

Компанія звернулася до суду в Делавері, скориставшись главою 11 Кодексу США про банкрутство, щоб врегулювати ці судові позови. Avon зазначила в документах, що її активи та зобов’язання становлять від 1 до 10 мільярдів доларів.

Avon — це не єдина компанія, яка оголосила банкрутство, щоб розв’язати проблеми, пов’язані з використанням тальку в продукції. Найбільш відомим прикладом є Johnson & Johnson, який вже кілька разів намагалася використати банкрутство для врегулювання таких справ.

Разом з тим, бразильська компанія Natura & Co, яка придбала Avon у 2020 році, погодилася надати до 43 мільйонів доларів фінансування для процедури банкрутства.

Джерело: Bloomberg

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого