Anthropic найняли співзасновника OpenAI для розробки безпечного ШІ

Anthropic найняли співзасновника OpenAI для розробки безпечного ШІ

Дурк Кінгма, один із тих, хто був співзасновником OpenAI, оголосив, що приєднується до компанії Anthropic. Він працюватиме віддалено з Нідерландів, але не повідомив, яку саме посаду обійматиме в новій команді.

Кінгма, доктор машинного навчання, раніше працював у Google та OpenAI, де брав участь у розробці відомих ШІ-моделей DALL-E 3 та ChatGPT. Після роботи в OpenAI він займався інвестуванням у стартапи, а пізніше знову приєднався до Google.

Залучення Кінгми стало черговим успіхом для Anthropic. Компанія вже найняла інших колишніх співробітників OpenAI, серед яких фахівець з безпеки Джан Лайке та співзасновник Джон Шульман.

Anthropic заснував Даріо Амодей — колишній віцепрезидент досліджень OpenAI. Компанія зосереджена на розробці безпечних ШІ-систем, ставлячи безпеку на перший план у порівнянні з комерційними цілями, що відрізняє її від OpenAI.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого