Amazon запустив ШІ-асистента Project Amelia для спрощення бізнес-процесів

Amazon запустив ШІ-асистента Project Amelia для спрощення бізнес-процесів

Amazon оголосив про запуск нового проєкту під назвою Project Amelia — ШІ-асистента, створеного за допомогою платформи Amazon Bedrock. Цей інструмент допомагатиме продавцям на Amazon керувати своїм бізнесом, пропонуючи персоналізовані рекомендації та спрощуючи виконання завдань.

Фото: ШІ-асистент Amelia від Amazon
Project Amelia призначений для того, щоб полегшити управління продажами на платформі, забезпечуючи доступ до критичних даних та автоматизуючи частину процесів. 

Основні функції включають:

  • Відповіді на запитання: продавці можуть швидко отримувати короткі відповіді на питання про свій бізнес. Наприклад, запит про підготовку до святкового сезону надасть поради щодо найкращих практик у продажах.
  • Оновлення статусу: Amelia показує дані про продажі, трафік та інші важливі показники, що дозволяє швидко оцінити стан бізнесу та виявити можливі проблеми.
  • Автоматичне розв’язання проблем: асистент може допомогти знайти проблеми, такі як невідповідності в інвентарі, та автоматично зв’язатися зі службою підтримки, якщо потрібно.
Фото: ШІ-асистент Amelia від Amazon

Зараз Project Amelia доступний лише для продавців у США, але до кінця року його планують запустити в інших країнах та мовах. Amazon обіцяє постійно вдосконалювати асистента, щоб надавати ще точніші та корисніші рекомендації для продавців.

Інші ШІ-інструменти Amazon

Amazon Ads також представив нові інструменти для створення відео та анімацій за допомогою штучного інтелекту. Інструмент Video Generator дозволяє рекламодавцям створювати відео всього за кілька хвилин, використовуючи лише одну фото продукту. 

Ще один інструмент, Live Image, дозволяє швидко створювати короткі анімовані зображення для рекламних кампаній.

Дослідження Wyzowl показало, що 89% споживачів у 2024 році хочуть більше відео від брендів, але компаніям часто бракує часу та ресурсів для його створення. Amazon Ads запустив інструменти на основі штучного інтелекту, як дозволяють швидко й економічно створювати відео та анімацію.

Запуск ШІ-асистента Amelia показує, що Amazon прагне допомогти продавцям економити час і ресурси на управління бізнесом. Це дає їм більше можливостей зосередитися на розробці нових продуктів і покращенні роботи з клієнтами.

Джерело: Swipe Insight

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого