Alphabet, Amazon, Tesla і Nvidia втратили мільярди через витрати на штучний інтелект

Alphabet, Amazon, Tesla і Nvidia втратили мільярди через витрати на штучний інтелект

У серпні провідні технологічні компанії втратили мільярди доларів ринкової вартості через зростання витрат на інфраструктуру штучного інтелекту та побоювання щодо можливої рецесії. Це зробило їхні акції вразливими до корекції ринку.

Фото: Alphabet, Amazon, Tesla і Nvidia втратили мільярди через витрати на штучний інтелект

Alphabet Inc. втратила 4,7% ринкової вартості після уповільнення доходів від реклами на YouTube. Також на акції негативно вплинуло антимонопольне рішення суду США, що визнало порушення Google законів про конкуренцію, і новий конкурент у вигляді OpenAI, який розробляє прототип пошукової системи з ШІ.

Amazon зафіксувала спад у 4,5% через зменшення обсягів онлайн-продажів, а Tesla втратила 7,7% капіталізації через слабкі результати за другий квартал і плани Канади ввести 100% тариф на електромобілі, виготовлені в Китаї.

Втрати досягли навіть Nvidia, яка домінує на ринку чипів для ШІ, компанія втратила 7,7% ринкової вартості після прогнозів про нижчі за очікувані прибутки у третьому кварталі. Попри те що Nvidia контролює понад 80% ринку ШІ-чипів, інвестори розчарувалися незначним перевищенням показників.

На тлі цих втрат компанія Meta змогла підвищити свою ринкову вартість на 10%, завдяки сталим показникам за другий квартал та оптимістичним прогнозам щодо зростання доходів від реклами.

Фото: Alphabet, Amazon, Tesla і Nvidia втратили мільярди через витрати на штучний інтелект
Навіть найбільші компанії на ринку вразливі до економічних змін і зростання витрат на штучний інтелект. Маркетологам варто врахувати ці ризики, адаптуючи свої стратегії для збереження ефективності рекламних кампаній.

А бізнесу важливо ретельно планувати інвестиції в ШІ, оскільки лише збалансовані рішення, як у випадку з Meta, можуть забезпечити стабільне зростання.

Джерело: Reuters

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого