Акції Trump Media різко зросли після замаху на Трампа

Акції Trump Media різко зросли після замаху на Трампа

Акції Trump Media & Technology Group Corp. (DJT) суттєво зросли в торгах у понеділок. Це сталося після замаху на Дональда Трампа в суботу.

13 липня під час кампанії поблизу Батлера, Пенсильванія, на Трампа було здійснено замах. Він отримав поранення в вухо, але залишився неушкодженим. За даними ФБР, стрілець діяв самостійно. Секретна служба нейтралізувала нападника на місці події.

У понеділок акції Trump Media & Technology Group Corp. зросли майже на 50% у торгах, досягнувши понад $46 за акцію. У п’ятницю, 12 липня, ціна акцій залишалася на рівні $30,88.

TMTG, заснована Трампом у 2021 році, керує соціальною мережею Truth Social. У березні 2024 року компанія стала публічною через злиття з Digital World Acquisition Corp. Акції дебютували на Nasdaq за $54 за штуку.

Зростання акцій не пов’язане з новими бізнес-новинами TMTG. Експерти вважають, що інвестори очікують зростання популярності Трампа після замаху, що може залучити більше користувачів до Truth Social і збільшити рекламні доходи. Також, можливо, деякі прихильники Трампа купують акції на знак підтримки.

Інша компанія, пов’язана з Trump Media, Rumble Inc. (RUM), також зафіксувала зростання акцій на 15% до $6,85 у торгах. Rumble надає хмарні послуги для Truth Social.

Джерело: FastCompany

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого