Перелік найкращих плагінів для WordPress SEO

WordPress — найпопулярніша у світі система управління контентом (CMS). Вона підтримує понад 35% всіх сайтів в Інтернеті. Частка ринку їх найближчого конкурента, наприклад, становить всього 2,6%.

Каталог плагінів WordPress містить 55 000 найменувань, серед яких легко розгубитися.Серед них є як якісні плагіни, так і ті, що будуть перевантажувати ваш сайт, не даючи ніякого корисного ефекту. Тому я склав перелік корисних плагінів для WordPress SEO, які допоможуть поліпшити пошуковий рейтинг вашого сайту.

Перелік найкращих плагінів для WordPress SEO

Yoast SEO(частково платний сервіс)

Yoast SEO

Почнемо з найвідомішого і, мабуть, найкращого, плагіна WordPress SEO — Yoast SEO. Більш ніж 5 мільйонів активних скачуваннь зробили його найпопулярнішим SEO-плагіном для більшості сайтів WordPress.

Перелік можливостей Yoast SEO:

  • оптимізувати SEO-заголовки та метаопис всіх сторінок та постів на сайті;
  • оптимізувати SEO-заголовки та метаопис всіх сторінок та постів на сайті;
  • встановити користувальницькі теги розмітки Open Graph;
  • застосувати додаткові параметри meta-robots, канонічних URL-адрес та хлібних крихт;
  • створити та відправити в Search Console карту сайту XML;
  • перевірити свій сайт в Інструментах для веб-майстрів (Google, Bing, Baidu);
  • ввімкнути та додати на сайт хлібні крихти;
  • оптимізувати сторінки / пости на вашому сайті за цільовими ключовими словами.

Аналіз зручності читання в Yoast SEO включає кілька перевірок, в тому числі показник легкості читання по Flesch, щоб створити контент, який резонує з вашою аудиторією.

analysis results

Усі перелічені функції є у безкоштовній версії. Преміум-версія, вартістю $ 89 / сайт додатково містить менеджер перенаправлення, розширене виявлення контексту та застарілий фільтр контенту. Якщо ви плануєте перейти на Yoast SEO Premium ознайомтеся з цим постом, щоб дізнатися більше про його унікальні функції.

Broken Link Checker (безкоштовний сервіс)

Посилання, які не працюють, можуть знизити рейтинг вашого сайту. Тому важливо виявляти та виправляти биті посилання на сайті в міру появи.

Broken Link Checker

Найкраще на WordPress з цим впорається Broken Link Checker. Це безкоштовний плагін, який постійно відстежує биті посилання на сторінках, постах та коментарях на вашому сайті. Якщо він виявить на вашому сайті посилання, що не працює, то попередить електронною поштою.

Рекомендація: плагін може негативно впливати на швидкість завантаження вашої сторінки. Тому раджу активувати його раз на місяць та вимикати одразу після виправлення помилок.

WP Rocket(повністю платний сервіс)

WP Rocket

Кешування веб-сторінок може поліпшити час завантаження та позитивно вплинути на SEO й конверсію. Я користувався майже всіма безкоштовними плагінами для кешування з каталогу WordPress, але жоден з них не зміг поліпшити продуктивність мого сайту. Кращим з платних плагінів за функціоналом я вважаю WP Rocket.

file optimization

Перелік функцій, що допоможуть оптимізувати ваш сайт:

  • стиснути файли HTML і CSS;
  • стиснути файли Javascript;
  • увімкнути відкладене завантаження зображень;
  • увімкнути відкладене завантаження зображень;
  • оптимізувати доставку CSS;
  • приєднати попереднє завантаження;
  • інтегрувати CDN з WP Rocket для подальшого підвищення швидкості та продуктивності сайту.

Одна ліцензія WP Rocket коштує 49 доларів. Краща безкоштовна альтернатива WP Rocket — WP Super Cache.

SEO Writing Assistant от SEMrush (частково платний сервіс)

SEO Writing Assistant от SEMrush — це безкоштовний плагін для WordPress, який надає миттєві рекомендації щодо оптимізації контенту, орієнтуючись на 10 найпопулярніших сторінок Google, які знайде за необхідними ключовими словами.

SEO Writing Assistant от SEMrush

За допомогою SEO Writing Assistant ви можете переглядати показники зручності читання своїх постів в блозі, оптимізувати їх під цільові ключові слова та навіть отримувати рекомендації за семантично пов’язаними ключовими словами.

SEMrush.

Вам не потрібна підписка SEMrush для використання SEO Writing Assistant. Проте, якщо ви серйозно ставитеся до оптимізації своїх ключових слів і випереджаєте конкурентів в пошуковій видачі, користуйтеся універсальним інструментом SEO — SEMrush.

Rank Math (безкоштовний сервіс)

Якщо ви шукаєте надійну альтернативу Yoast SEO, Rank Math — кращий вибір. Ви навіть зможете імпортувати чинні налаштування з Yoast в Rank Math. Команда RankMath також розробила MyThemeShop, преміум-каталог тем WordPress. Таким чином, плагін тестувала та удосконалювала команда яка знає WordPress.

Rank Math

Як тільки ви встановите та активуєте Rank Math на своєму веб-сайті, з’явиться майстер налаштування, який проведе вас через процес і порекомендує ідеальні параметри для продуктивності сайту.

Ось деякі з ключових особливостей Rank Math:

  • моніторинг помилок 404;
  • автоматизована SEO оптимізація зображень;
  • підтримка фрагментів;
  • інструмент SEO аналізу на основі 40 факторів.

Ознайомтеся з повним переліком функцій RankMath тут.

Google XML Sitemaps (безкоштовний сервіс)

Наявність XML-карти сайту вкрай важливо для того, щоб допомогти пошуковим системам краще проіндексувати всі сторінки вашого сайту.
Google XML Sitemaps — це безкоштовний плагін, який генерує повну XML-карту сайту для вашого сайту WordPress, яку ви потім можете відправити в Google та інші пошукові системи.

Google XML Sitemaps

Як тільки ви активуєте цей плагін, він автоматично створить карту сайту для вас. Ви також можете змінити налаштування плагіна, щоб розставити пріоритети між сторінками та виключити деякі з них. Наприклад, ви можете виключити архіви та позначити сторінки з карти сайту, знявши прапорці, як показано нижче:

sitemap content

All in One SEO Pack (частково платний сервіс)

Все в одному SEO Pack — це другий за популярністю плагін для WordPress SEO, що робить його найкращою альтернативою Yoast SEO.

 All in One SEO Pack

Подібно Yoast, цей плагін дозволяє вам поліпшити SEO вашого сайту WordPress, допомагаючи вам підвищити рейтинг на сторінках результатів пошукової системи (SERP). Все в одному SEO Pack — єдиний безкоштовний плагін WordPress, що забезпечує SEO для сайтів електронної комерції, включаючи WooCommerce.

Деякі з його основних функцій:

  • підтримка XML-карти сайту;
  • розмітка Schema.org;
  • підтримка Google AMP;
  • розширені канонічні URL.

Основні функції безкоштовні, але щоб отримати доступ до модулю SEO для відео, підтримки Google Tag Manager та т.і., вам потрібна підписка Pro. Пакети починаються від $ 79 / рік. Натисніть тут, щоб дізнатися більше.

Really Simple SSL (частково платний сервіс)

Установка SSL-сертифікату корисна не тільки для безпеки вашого сайту, але і з боку SEO. Якщо ви хочете, щоб ваш перехід з HTTP на HTTPS був якомога більш плавним, вам знадобиться Really Simple SSL. Він автоматично визначає ваші настройки та налаштовує веб-сайт для роботи по HTTPS.

Really Simple SSL

Безкоштовна версія Really Simple SSL вирішує більшість проблем, що виникають в WordPress з SSL-сертифікатами. Підписка Pro потрібна для виконання розширених перевірок SSL: змішане сканування вмісту, перевірки терміну дії сертифіката та багато іншого. Одна ліцензія Really Simple SSL Pro з підтримкою та оновленнями протягом року коштує 29 $.

configuration

ShortPixel (частково платний сервіс)

Щоб підвищити швидкість завантаження сторінки та потенційно збільшити органічний трафік, потрібно стискати та оптимізувати зображення на своєму сайті. Для цих цілей варто встановити ShortPixel.

ShortPixel

Після завантаження плагін автоматично стискає чинні зображення та робить це з новими завантаженнями. Потрібно буде обрати один з трьох типів стиснення — Lossy, Glossy і Lossless.

general

ShortPixel пропонує безкоштовний тариф, в якому ви можете стискати до 100 зображень на місяць. Якщо ви хочете стиснути більше зображень, вам потрібно буде підписатися на один із платних планів авторів, які починаються від 4,99 доларів за 5000 зображень на місяць.

Redirection (безкоштовний сервіс)

Перенаправлення підтримують рівність посилань та SEO-цінність змінених URL-адрес. Погана реалізація 301 перенаправлень може негативно вплинути на SEO. Потрібен надійний плагін, який допоможе виконувати ці завдання, не дуже піклуючись про наслідки для SEO.

Redirection

За допомогою плагіна Redirection ви можете реалізувати 301 переадресацію та відстежувати 404 помилки на вашому сайті. Щоб налаштувати перенаправлення, вам просто потрібно ввести вихідний URL та цільовий URL, як показано нижче:

source URL

SEOPress (частково платний сервіс)

SEOPress — ще один конкурент Yoast SEO. Плагін легко налаштовується на сайті за допомогою майстра налаштування під час активації на сайті.

SEOPress

Безкоштовна версія SEOPress дозволяє виконувати основні дії для оптимізації записів. Її краще використовувати, якщо у вас невелика кількість статей. Професійна версія за 39 $ в рік підійде досвідченим користувачам і додає наступні функції: XML відео-карта сайту, автоматичні схеми (розмітка schema.org), статистика Google Analytics на панелі інструментів й багато іншого.

All in One Schema Rich Snippets (безкоштовний сервіс)

Багаті фрагменти — ті, які містять детальну інформацію, щоб користувачам було простіше приймати рішення щодо переходу на сайт з пошукової видачі.

Сніппет може підвищити рейтинг кліків (CTR) і допомогти підвищити рейтинг в результатах пошуку. Але що більш важливо, інтерактивний характер сніппета (фотографії, рейтинги, ціна, автор і т.д.) допоможе вам виділятися серед конкурентів в пошуковій видачі. Через це варто створювати хороший сніппет для всіх інформаційних сторінок, статей, товарів і т.п.

All in One Schema Rich Snippets

Підтримуються наступні типи схем:

  • Review
  • Event
  • People
  • Product
  • Recipe
  • Software Application
  • Video
  • Articles

У наступній версії будуть:

  • «Хлібні крихти»
  • Local Business
  • Books

item review

Після того як плагін встановлений та активований на вашому сайті, перейдіть до конкретного повідомлення, для якого хочете створити схему, перейдіть до розділу «Configure Rich Snippet» та оберіть відповідний тип схеми та інші деталі.

A3 Lazy Load (безкоштовний сервіс)

Швидкість завантаження сторінок впливає на успішне ранжирування. Прискорити завантаження допомагає метод ледачого завантаження. Він завантажує зображення та відео на сторінку тільки коли вони потрібні відвідувачам.

A3 Lazy Load

Якщо ви використовуєте WP Rocket (див. № 3), ви можете включити відкладене завантаження в налаштуваннях плагіна та відкласти завантаження матеріалів на вашому сайті. Або використовувати безкоштовний плагін плагін a3 Lazy Load.

 плагин a3 Lazy Load

За замовчуванням плагін активує ледаче завантаження всіх зображень та відео на сайті після установки. Але в налаштуваннях ви можете виключити з переліку необхідні файли.

Table of Contents Plus (безкоштовний сервіс)

Table of Contents Plus

Якщо на вашому сайті довгі інформаційні пости, структуруйте підзаголовки контенту у вигляді таблиці на початку сторінки, як це зроблено, наприклад, у Wikipedia.

government

По-перше, переконайтеся, що довгі багатогалузеві сторінки на вашому сайті добре структуровані та розбиті на окремі логічні розділи.

По-друге, переконайтеся, що з кожним розділом пов’язана прив’язка з описовим ім’ям і що ваша сторінка містить «зміст», який посилається на окремі прив’язки.

Щоб включити зміст у свої повідомлення, ви можете використовувати безкоштовний плагін, такий як «Зміст плюс»,, який автоматично створює контекстно-залежний покажчик або зміст для довгих сторінок.

Додавши зміст до своїх повідомлень, ви полегшите перехід відвідувачів до певних розділів в повідомленнях і поліпшите важливі фактори SEO, такі, як час на сайті та час затримки.

Крім того, плагін також допоможе автоматично захоплювати перехідні посилання в пошуковій видачі, що може ще більше збільшити ваш CTR.

link building

Autoptimize (безкоштовний сервіс)

Плагін оптимізує ваш сайт, стискаючи, мінімізуючи та кешуючи скрипти та стилі (Javascript, CSS, HTML і т.д.), тим самим підвищуючи швидкість сторінки. Ви також можете використовувати його для оптимізації шрифтів Google й включення відкладеного завантаження ваших зображень та відео.

Autoptimize

Для більшості сайтів WordPress безкоштовної версії Autoptimize має бути достатньо. Якщо у вас великий сайт, ви можете скористатися послугами Autoptimize Pro Services, щоб без проблем налаштувати Autoptimize на своєму сайті.

Smush (частково платний сервіс)

Якщо на вашому сайті багато візуального контенту, вам потрібно оптимізувати зображення, щоб забезпечити його безперебійну роботу. Smush — це плагін, який допоможе стиснути, змінити розмір і завантажити зображення за допомогою lazy load на сайт, щоб збільшити швидкість завантаження.

 Smush

У безкоштовній версії Smush є всі необхідні функції та обмеження, які допоможуть вам скористатися перевагами стиснення та оптимізації зображень. Якщо у вас великий сайт, ви можете спробувати Smush Pro, ціни якого починаються з $ 7 / міс.

Rel Nofollow (безкоштовний сервіс)

Посилання Nofollow можуть не містити ніякої посильної ваги, але загальна думка серед оптимізаторів: вони не менш важливі. За замовчуванням всі посилання в WordPress є посиланнями «dofollow», якщо не вказано інше.

Rel Nofollow

Якщо ви знаєте HTML, то можете додати «nofollow» у посилання за допомогою текстового редактора. Але якщо ви не бажаєте піклуватися про ручне додавання «nofollow» до кожного посилання, зробіть це за допомогою Rel Nofollow. Цей плагін додає атрибут «nofollow» в інтерфейс користувача WordPress.

Squirrly SEO (частково платний сервіс)

Ще одна гідна альтернатива Yoast та All in One SEO Pack. Незважаючи на те, що має всього 20 000 активних установок, плагін отримав схвалення з боку впливових представників галузі, таких як Браян Дін і Ніл Патель.

Безкоштовний плагін для WordPress – Squirrly SEO

Безкоштовна версія має базові функції оптимізації. Щоб розблокувати розширені функції, необхідно перейти до Squirrly Pro.

BunnyCDN (платний сервіс)

Активація служби мережі доставки контенту (CDN) може підвищити рейтинг сайту в пошуку, оскільки CDN можуть покращити швидкість та продуктивність вашого сайту. Вони також додають рівень безпеки на вашому сайті.

Bunny

Існує кілька провайдерів CDN, але найпопулярніший серед користувачів WordPress – BunnyCDN. Рішення доступне, оскільки вони працюють за правилом «плати як є» і щомісячний рахунок може становити лише 1 долар.

Плагін BunnyCDN для WordPress дозволяє легко налаштувати CDN на вашому сайті. Після того, як ви активували цей плагін, вам достатньо ввести ім’я вашої Pull Zone. Звичайно, рішення не безкоштовне, але це один із найдоступніших постачальників CDN на ринку.

Налаштування CDN на WordPress

WordPress, безперечно, одна з найкращих систем управління контентом для SEO. Список плагінів допоможе вам покращити показники вашого сайту і піднятися в пошуковій видачі. Але вони не чарівна кнопка, яка виведе вас у ТОП-1 Google, Bing тощо. Якщо встановивши плагіни, ви не помітите результат, попрацюйте над оптимізацією сайту. Зосередьтеся на таких важливих аспектах SEO як дослідження ключових слів, побудова посилань та технічне SEO.