Огляд Google Play Music: навіщо платити за музику в інтернеті?

В Україні поступово звикають платити за музику в інтернеті. Попри велику кількість піратського контенту, українці користується послугами платних сервісів. Частина української аудиторії не хоче платити за музику, вважаючи, що це дорого і незручно. Розберімося, чи так це. 

Що таке Google Play Music?

Google Play Music — це сервіс потокового мовлення музики, подкастів і онлайн-сховище музики всіх жанрів.

Навіщо платити за музику?

Музика – це мистецтво. І робота. Професійні виконавці мало чим відрізняються від співробітника компанії, яка на ринку ось уже 5-й рік продає свої послуги. Звичайно, коли дивишся, як живуть зірки української сцени, здається, що музиканти – це останні люди на планеті, які потребують наші гроші. Google Play Music – шанс місцевих, талановитих музикантів заробляти, не витрачаючись на диски, обкладинки, постери та концерти. Вони професіонали в тому, що вивчали та практикують. Це нормально, що вони розраховують отримати за це гроші. Сплачуючи підписку Google Play Music, ти підтримуєш музикантів.

Чому Google Play Music?

Велика частина грошей, яку ти витрачаєш на підписку, йде правовласникам – лейблам і музикантам, а зовсім не власникам музичного сервісу. Ти допомагаєш записувати нові альбоми.Створення музики – витратний процес. Необхідні інструменти, оренда студії, звукорежисери, музиканти. За розрахунками NPR, запис поп-хіта обходиться близько 78 000 $. За вартістю квартири в центрі Одеси ;) Але навіть якщо музикант записує трек у друзів у вітальні на ноутбуці, гроші теж потрібні. Наприклад, на музичні програми для запису та ноутбук. Раніше музиканти заробляли шляхом продажу дисків і пластинок, тепер вони покривають свої витрати в основному шляхом концертів та платних музичних сервісів.

Як почати користуватися Play Music?

Перша умова – наявність облікового запису Google. Через популярність пошти Gmail, вона є у багатьох. Друге – система запросить реквізити банківської картки. Про безкоштовний період та вартість передплати розповімо нижче. В кінці реєстрації Google запропонує тобі вибрати улюблені жанри та виконавців. Відзнач більше класної музики, алгоритми сервісу миттєво підберуть тобі приємні плейлисти.

Скільки коштує передплата на сервіс?

Під час першої реєстрації користуйся безкоштовним періодом – 1 місяць. При цьому тебе все одно попросять прив’язати дані банківської картки. НЕ лякайся. Google теж хоче себе убезпечити :)Google Play MusicПісля 1 місяця сервіс стане платним. Ти можеш вибрати «особистий» пакет або «сімейний». Вартість 59 грн / міс і 89 грн / міс відповідно.google_play_musicКористувачі з «особистим» пакетом можуть завантажувати та слухати до 50 000 пісень зі своїх особистої фонотеки.google_play_musicGoogle Play Music дозволяють зберігати та слухати музику в автономному режимі. Качай треки, плейлисти та альбоми. Слухай в дорозі, якщо раптом не буде підключення до інтернету.google_play_musicВсе те ж саме можуть робити користувачі «сімейного» пакету. Особливість в тому, що одночасно до 6 осіб можуть створювати свої особисті плейлисти та формувати спільні. Вам не обов’язково бути кровними родичами. Головне – любов до ритмів. Музикальні бестри та брати, об’єднуйтеся :) google_play_music Ти можеш не оформляти підписку, а купувати треки, альбоми окремо. У цьому є певний кайф. Але в пакеті все ж вигідніше. Альбом в онлайн-магазині коштує 12-140 гривень. В середньому – 35 гривень. Вартість топових пісень – від 3 гривень. Місячна підписка в Google Play Music обійдеться в 59 грн / міс. Це відносно недорого. У вартість закладена тільки можливість слухати музику. Тобі не потрібно переплачувати за диски, платівки, надруковані обкладинки, доставку. Вибирай альбоми до смаку.google_play_music Топові треки завжди доступні для покупки. google_play_musicКоли створюєш «сімейну» бібліотеку, можеш ділитися контентом з тими, кого любиш. google_play_music

Розширення

На комп’ютері насолоджуйся музикою за допомогою браузера на сайті Google Play Music. Розширення Music Plus for Google Play Music для Chrome уможливить управління відтворенням за допомогою невеликого спливаючого вікна, що позбавляє тебе необхідності постійно перемикатися на вкладку з Google Play Music. google_play_musicПриблизно таку ж функціональність має Prime Player for Google Play Music и Better Music. Радимо звернути увагу на розширення Play Midnight, яке хоч і не вносить жодних нових функцій зате може повністю змінити зовнішній вигляд сервісу за допомогою тем. Я вибрала темну тему. стильно ;)google_play_music

Мобільний додаток

Сильна сторона музичного сервісу Google – кроссплатформенність. Завантажуєш свою фонотеку в хмару і вона завжди з тобою на всіх пристроях. Варто лише встановити Google Play Music на свій планшет або смартфон.Важливою функцією мобільного додатку є можливість завантаження будь-якого треку, альбому або плейлиста для офлайнового відтворення. Для доступу до бібліотеки в Google Play Music можна використовувати до п’яти смартфонів і до десяти пристроїв. Слухання обмежене одним пристроєм за раз. Це означає, що неможливо слухати музику одного аккаунта одночасно на телефоні та комп’ютері, наприклад.

Навігація

На головній сторінці ти можеш шукати музику, переглянути нещодавно прослухані треки, натиснути на кубик і отримати рандомний хіт. У Google Play Music неймовірним чином працюють алгоритми, які знають про тебе більше, ніж твоя мама. Гугл пам’ятає, що ти слухав у минулий четвер увечері та всі інші дні. Виходячи з цього він формує свої пропозиції. Мене здивував альбом з назвою «Для активного прибирання у вівторок». Google щось про мене знає. google_play_music У фонотеці ти побачиш, що слухав останнім. Буде у тебе автопідборка. І всі твої плейлисти. google_play_musicgoogle_play_musicgoogle_play_musicПриваблива фішка Google Play Music – радіостанції. Автоматично генеруються плейлисти, які створюються на основі твоїх музичних переваг.google_play_musicGoogle пропонує мені послухати енергетичний інді і рок-музику, інді проти пробок, софт-поп. Впевнена, тебе теж чекають приємні сюрпризи ;)Щоб завантажити свої треки, заходь в меню в лівому верхньому кутку і «Поповнюй бібліотеку».google_play_music

Висновок

Google Play Music – доступний сервіс якісної музики.Google Play Music отримаєш щомісячну передплату, яка відкриває можливості: доступ до кожного що зберігається в бібліотеці треку, альбому, колекції, завантаженні пісень на пристрої, синхронізації бібліотек, рекомендованим і призначеним для користувача радіостанціям з гнучкими настройками. На цей час (квітень 2018) вартість передплати 59 грн / міс за «особистий пакет» і 89 грн / міс за «сімейний», яким можуть користуватися 5 осіб. Головний козир Play Music в тому, що ви можете завантажувати будь-які треки, збірки або альбоми на пристрій для доступу офлайн. Коли платиш за музику, ти:

  • слухаєш її легально;
  • підтримуєш улюблених музикантів,
  • даєш їм можливість заробляти, розвиватися і продовжувати тішити тебе музикою;
  • тобі не доводиться порушувати закон і займатися піратством.

google_play_musicНе економ на задоволенні!Слухай кайфово музику, експериментуй з жанрами та радіостанціями!