Відкриття невидимого: 7 виключно корисних розширень Chrome для вилучення даних

Магазин розширень для Google Chrome містить сотні тисяч розширень, що пропонують допомогу в будь-якій задачі. Вибрати з них по-справжньому корисне в щоденній роботі – завдання не з легких. У минулій статті ми поділилися розширеннями для Chrome, які підвищують продуктивність. У цій статті зібрані розширення для агрегації та вилучення з веб-сторінок інформації, яку вручну було б добувати куди більш затратно за часом і зусиллями.

Ghostery

Розширення для зручного контролю за встановленими на сайті модулями веб-аналітики, рекламними модулями, пікселями соцмереж і будь-якими іншими плагінами, які збирають дані користувача. Націлене на користувачів, які не бажають ділитися персональними даними, однак буде корисно і для того, щоб в один клік переконатися, що на певній сторінці встановлений і спрацьовує, наприклад, код Google Analytics або Google Tag Manager.

Расширение Ghostery для Chrome

Ghostery в інтернет-магазині Google

Google Tag Assistant

Розширення створили розробника Google і воно корисне для налагодження подій і тригерів Google Tag Manager і Google Analytics.

За кліком на іконку розширення з’явиться вікно, де перераховані всі модулі GTM і GA, доступні на сайті, а також рекомендації щодо відповідності рекомендаціям, які мають колірну градацію залежно від критичності рекомендації:

  • зелений (всі рекомендації дотримані)
  • синій (код встановлений в невідповідному місці)
  • жовтий (будь-який з тегів повинен був спрацювати, але не спрацював)
  • червоний (відсутність відповіді з сервера або невалідний код відстеження).

Расширение Google Tag Assistant для Chrome

 

Крім того, клікнувши на результат, можна переглянути, як виглядає код відстеження, а також метадані. Наприклад, для Google Tag Manager це вміст dataLayer, а для Google Analytics – вміст Cookies.

Tag Assistant by (by Google) в інтернет-магазині Google

Wappalyzer

Визначає стек технологій сайту. Відстежує трекери веб-аналітики, серверні та клієнтські фреймворки та бібліотеки, на яких написаний сайт.

Расширение Wappalyzer для Chrome

Wappalyzer в інтернет-магазині Google

Web Developer Checklist

Розширення виправдовує свою назву: в один клік збирає коротке зведення з SEO-оптимізації, доступності на мобільних пристроях, usability та accessibility. При кліці на кожен пункт доступне посилання на статтю-пояснення або документацію.

Расширение Web Developer Checklist для Chrome

Web Developer Checklist в інтернет-магазині Google

Table capture

Ще одна відома назва: розширення, яке відстежує наявність таблиць на веб-сторінці та в один клік експортує обрану в Google Spreadsheets.

Під час наведення на один з варіантів розширення обводить червоною рамкою цільову таблицю:

 

Расширение Table Capture для Chrome

Table Capture в интернет-магазине Google

ColorZilla

Інструмент “піпетка” з вашого редактора зображень – тепер і у вашому браузері. Відстежує колірний код елемента, на який наведено курсор.

 

Расширение Colorzilla для Chrome

Colorzilla в інтернет-магазині Google

Fontface Ninja

Після активації розширення під час наведення на текст веб-сторінки поруч з курсором з’явиться інформація про назву шрифту, його розмір та міжрядкову відстань:

Расширение Fontface Ninja для Chrome

Fontface Ninja в інтернет-магазині Google

Висновок

Робота розширень, описаних в цій статті, перевірена в бойових умовах командою Inweb.

Будемо раді, якщо ви поділитеся розширенням, яке заощаджує ваші нерви та час, в коментарях до цієї статті!